У Віролюбівці Донецької області скоєно новий військовий злочин

Росія атакує автомобіль Червоного Хреста і вбиває трьох співробітників цієї НУО

Жертвами вже тривалої серії російських нападів на цивільні цілі в Україні стали співробітники Червоного Хреста.

Росія атакує дитячу лікарню в Україні: скільки протестів буде проти цього?
Потужна крилата ракета, яку Росія використала для атаки на дитячу лікарню в Україні

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець сьогодні засудив що троє громадян України, співробітники Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ), загинули і двоє отримали поранення внаслідок артилерійського обстрілу з боку Російської Федерації села Віролюбівка Донецької області.

МКЧХ підтвердив вбивство цих трьох співробітників Червоного Хреста, заявивши наступне:

«Команда МКЧХ готувалася до роздачі дров’яних та вугільних брикетів вразливим домогосподарствам у селі Віролюбівка, щоб допомогти їм підготуватися до майбутньої зими, коли транспортні засоби, якими вони користувалися, постраждали. Команди МКЧХ «Вони регулярно присутні в Донецькій області, а наші транспортні засоби чітко позначені емблемою Червоного Хреста».

МКЧХ додав: «Розподіл гуманітарної допомоги не розпочався, і жоден житель не постраждав від вибуху».

Дмитро Лубінець та МВС України оприлюднило ці зображення атакованого росіянами автомобіля, який був чітко ідентифікований за емблемами Міжнародного Комітету Червоного Хреста. Напади на транспортні засоби гуманітарної допомоги чи медичної допомоги, чітко ідентифіковані як такі, Женевські конвенції кваліфікують як військові злочини.

Сьогодні вдень президент України Володимир Зеленський засудив цю атаку цими слова:

«У цій війні все абсолютно очевидно: Росія несе зло, Україна захищає життя. І якщо хтось хоче чути «обидві сторони», то в Росії це сприймають лише як дозвіл убивати далі.

Світ повинен реагувати жорстко й принципово. Не можна залишатися байдужим – і країнам, і міжнародним організаціям. Тільки разом світ може змусити Росію припинити цей терор і змусити Москву шукати миру».

Цей злочин – не виняток у діях окупантів, а звична практика з початку російського вторгнення по всій Україні 24 лютого 2022 року. Нагадаємо, два місяці тому Росія напала на дитячу лікарню в Києві, убивши 28 мирних жителів і поранивши 112. Росія повинна бути не тільки вигнана з України, але також має відповісти за ці злочини, які заслуговують на одностайне засудження усіх цивілізованих країн.

Don't miss the news and content that interest you. Receive the free daily newsletter in your email:

Opina sobre esta entrada:

Debes iniciar sesión para comentar. Pulsa aquí para iniciar sesión. Si aún no te has registrado, pulsa aquí para registrarte.