Росія завдала авіаудару по супермаркету в робочий час

Новий російський теракт спричинив масове вбивство цивільних у Костянтинівці, Україна

Росія завжди діє так, коли її військові операції не вдаються під час вторгнення в Україну: вона намагається посіяти терор серед мирного населення.

Росія атакує дитячу лікарню в Україні: скільки протестів буде проти цього?
Потужна крилата ракета, яку Росія використала для атаки на дитячу лікарню в Україні

Сьогодні теракт був спрямований проти українського міста Костянтинівка Донецької області. The Kyiv Independent повідомляє, що Росія вистрілила з Х- 38 ракети «повітря-поверхня» в супермаркеті «Екомаркета». Напад стався сьогодні вранці, коли багато людей робили покупки. У цій атаці росіяни вбили 14 мирних жителів і поранили 43.

В результаті нападу супермаркет був спалений і зруйнований. Це цивільна ціль, яка не має військового значення, тому ця атака є ще одним яскравим прикладом російського військового злочину відповідно до Женевської конвенції 1949 року.

Х-38 — це ракета, яка запускається з таких літаків, як Су-34. Вона має версії із супутниковим, інфрачервоним і лазерним наведенням. Отже, можна зробити висновок, що пілот, який запустив його, добре знав, що він атакує цивільну ціль.

Окрім обстрілу супермаркету, від російського удару також постраждали чотири будинки, дев'ять магазинів, автомийка та 12 автомобілів. Глава Офісу президента України Андрій Єрмак заявив сьогодні вранці: "Напад на супермаркет у Костянтинівці є ще одним прикладом рос. тероризм. Все, що вони можуть зробити, це атакувати мирних жителів."

Президент України Володимир Зеленський прокоментував напад такими словами: "Росія буде притягнута до відповідальності за цей терор, і ми зробимо все можливе, щоб світ продовжував підтримувати нашу оборону та рятувати життя наших людей».

З початку цього вторгнення Росія здійснювала невибіркові напади на цивільні цілі, атакуючи житлові будинки, супермаркети, школи, релігійні центри, лікарні, дитячі садки та інші цілі, які не мають жодного військового значення. Напад на ці цілі є військовим злочином.

Звичайно, ще раз я рішуче засуджую цей напад і висловлюю свою повну підтримку народу України. Цю війну розпочала Росія у злочинній спробі військової окупації вільної та незалежної країни як результат імперіалістичної дурниці Володимира Путіна. Росія має бути переможена, а Захід має допомогти Україні захиститися. Тільки тоді можна буде відновити мир у цій частині Європи.

---

Фотографії: Вадим Філашкін / Нова пошта / Новости Донбасса.

Don't miss the news and content that interest you. Receive the free daily newsletter in your email:

Opina sobre esta entrada:

Debes iniciar sesión para comentar. Pulsa aquí para iniciar sesión. Si aún no te has registrado, pulsa aquí para registrarte.