Новий невибірковий напад Росії на мирне населення України

Росія атакує дитячу лікарню в Україні: скільки протестів буде проти цього?

Сьогодні вранці Москва знову здійснила масований і невибірковий ракетний удар по цивільних цілях в Україні.

Потужна крилата ракета, яку Росія використала для атаки на дитячу лікарню в Україні
Російський терористичний напад на Одесу з метою вбивства парамедиків та пожежників

За матеріалами газети Kyiv Independent, у результаті російської атаки загинули 28 мирних жителів і 112 отримали поранення. Атака була спрямована на міста Київ, Дніпро, Кривий Ріг, Слов'янськ, Покровськ і Краматорськ, пошкоджено 50 цивільних об'єктів, зокрема житлові будинки, торговий центр і два медичні заклади.

Найбільше від цього жорстокого нападу постраждала столиця України. У Києві росіяни вбили 22 людини і поранили 72. Кореспондент Kyiv Post, Джейсон Джей Смарт опублікував відео атаки росіян на українську столицю:

У цьому місті однією з цивільних будівель, які атакували росіяни, була лікарня Охматдит, найбільший дитячий медичний центр в Україні. Сьогодні вранці Ігор Сушко опублікував це відео, на якому показано стан, у якому він залишив цей дитяча лікарня:

Президент України Володимир Зеленський сьогодні вранці заявив: "лікарня постраждала від російського удару, під завалами є люди, точна кількість постраждалих досі невідома. Зараз усі допомагають розбирати завали – лікарі та звичайні люди." Разом із цим повідомленням він опублікував це відео, яке показує зображення напаної лікарні:

"Росія не може стверджувати, що не знає, куди летять її ракети, і повинна відповідати за всі свої злочини. Проти людей, проти дітей, проти людства загалом. Це дуже важливо щоб світ зараз не мовчав про це, і щоб усі бачили, що таке Росія і що вона робить», – зазначив Зеленський. У цьому відео від @JayinKyiv ми можемо побачити медичного персоналу та інших цивільних, які співпрацюють у рятувальні роботи в атакованій лікарні:

Протягом дев’яти місяців ми бачили, як деякі політики, засоби масової інформації та організації повторюють брехню ХАМАС, щоб спробувати демонізувати відповідь Ізраїлю на цих терористів після нападу ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня, який був найбільша різанина, від якої постраждав єврейський народ після Голокосту. По всьому світу з моменту нападу ХАМАС крайні ліві закликали до протестів, щоб криміналізувати Ізраїль за здійснення свого права на самозахист.

Проте ті самі крайні ліві не викликали жодного протесту проти російського вторгнення в Україну, країну, яка, як і Ізраїль, захищається від нападу терористів на свою територію та на Його місто. Ліворуч українські цивільні особи, убиті Путіним, мають таке ж значення, як ізраїльські цивільні особи, убиті ХАМАС.

Крім того, атаки, подібні до сьогоднішнього, мають надіслати чітке повідомлення тим, хто просить вести переговори з Росією. Не можна ні про що домовлятися з терористами, які вже два роки вторгаються в іншу країну, безладно нападають на мирне населення України, вбивають закутих у наручники мирних жителів (включно з дітьми), катують і вбивають українських військовополонених.

Єдине справедливе і гідне рішення цієї війни – це повне вигнання Росії з української території, території, яка їй не належить і на яку вона ніколи не мала ступати. Будь-яка спроба поступитися загарбникам – це насправді спосіб отримати прибуток від військових злочинів, подібних до тих, які сьогодні вчинила Росія цим нападом.

+ UPDATED 21:21h: відео показує, що ракета, використана Росією в цій атаці, була Х-101, ракета, здатна нести 450 кг вибухових боєголовок.

---

Фотографії: Nexta / @V_Zelenskiy_official / Dmytro Lubinets

Don't miss the news and content that interest you. Receive the free daily newsletter in your email:

Opina sobre esta entrada:

Debes iniciar sesión para comentar. Pulsa aquí para iniciar sesión. Si aún no te has registrado, pulsa aquí para registrarte.